Overskrift for denne siden

OM SOUTHERN GIRLS

SOUTHERN GIRLS 
 
Southern Girls har frem til høsten 2016 bestått  av
Helga Hægeland, Nina Munksgaard og Lene Tønnessen,
alle tre godt kjent fra landsdelens musikkmiljø. Jentene har i en årrekke fungert som vokalister og korister i ulike konsertsammenhenger og med forskjellige band, både i innland og utland. De har også hver for seg vært med på en rekke plateproduksjoner, vært å se og høre både i radio og på tv. Alle tre har også egne plateutgivelser bak seg. 
 
I 2010 fant damene ut at det kunne vært moro å slå stemmene sammen og danne en trio. På tross av at de hadde sunget ulike sjangre tidligere, ble de til slutt enige om hvilken musikkstil som passet best for alle tre. De la seg på det de selv kaller "Roots-inspirert musikk". Med andre ord både rock, blues, country men også noen pop-låter. Altså noe for enhver smak. Dette er tre kraftfulle stemmer som klinger fyldig og tøft isammen.De har et trøkk som kan få taket til å løfte seg hvor det skulle være.


Den første store konserten hadde Southern Girls på Kick i oktober 2010,det ble stor suksess og stemninga ”sto i taket”. De fikk etter dette en rekke forespørsler, bl.a sammen med Marquee Band 2. juledag 2010, en hel konsert-kveld på ”Bryggekanten” i Mandal sommeren 2011, hvor de trakk fullt hus. De deltok også på Gatemagasinet Klar’s 5-års jubileumskonsert i september,og Oddmund Harsvik skrev i etterkant av konserten : "det var nesten en religiøs opplevelse å høre på Southern Girls, jeg kommer til å gå på hver eneste konsert de har i fremtiden".Jentene inviterte til en ny spennende konsert på Kick i september 2011, og 5.november deltok de også som gjesteartister på Kristiansand Janitsjar's årlige konsert. De har med andre ord opplevd  stor suksess på  oppdragene de har hatt.


I 2013 gav de ut cd'en 

A Little Bit of This-A Little Bit of That.

(Produsent John Beland)  I 2016 valgte Lene Tønnessen å prioritere andre personlige ting og forlot Southern Girls .

Så da Helga og Nina skulle finne en ny sanger til gruppa,var de ikke i tvil om hvem de skulle spørre. De hadde et stort ønske om å få med seg Lene Jarlsby på laget,og gleden var stor da hun takket ja til tilbudet.Hun har en stemme som passer perfekt i samklang med de to to andre stemmer,noe som er det viktigste med denne trioen. 

Stilmessig har det også skjedd endel forandring etter at Lene Jarlsby ble med.De har foreløpig lagt bort det meste av country-rock/pop stilen og er mer over på litt jazz'a,blues'a og pop'a ting,låter som publikum kjenner igjen og syntes er gøy å høre.

Gruppas faste musikere er:
Oscar Janson-piano
Dene O'Neill-trommer og gitar
Nils Plathe-bass og gitarBooking

Kontakt oss

< nina.munks@gmail.com >
<
helga_haegeland@msn.com >
<
 lenejarlsby@gmail.com >

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

METTE | Svar 16.11.2011 21.32

KJEMPEFINT.

Kristen M | Svar 15.11.2011 19.03

Gratulerer med egen hjemmeside, den ser flitrende ut. Dere er knallgode!!

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.05 | 18:47

Gratulerer til 3 flotte jenter og dyktige sangere 😊😊😊

...
27.06 | 13:08

Takk og i like måte Annette.
Er ikke ofte inne og ser på denne siden så sen tilbakemelding.
Da sees vi neste lørdag "

...
06.06 | 18:06

Hei, jenter! :)
Gleder meg enormt til å få høre dere, og treffe dere igjen på Ose i sommer! Ønsker dere en flott og solrik pinsehelg! klem, Annette Larsson

...
27.07 | 11:02

...
Du liker denne siden